Går jättebra att äta som varm eller kall.
Ät den som en del av en buffé eller som huvudrätt med potatissallad
Instruktioner
- Mortla alla kryddorna tillsammans och blanda med flingsaltet. Pepparkornen ska bli grovt krossade, inte finmalda.
- Gnid in köttet med kryddblandningen och låt stå någon timme.
- Arrangera grillen så att det blir tomt i mitten eller på ena sidan och tänd grillen. Har du gasolgrill så stäng av brännarna i mitten. Lägg på gallret då det ska vara riktigt hett innan köttet läggs på.
- Pensla försiktigt köttet med olja runt om och lägg det på grillen. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen och lägg på locket.
- Grilla köttet till önskad innertemperatur (60-62 grader för rosa kött och 68-70 grader för genomstekt) och räkna med 35-50 minuter total grilltid.
Lyft upp det f
ärdiggrillade köttet och svep in det i smörpapper och låt det vila 10 minuter innan det skärs upp.
Skär upp köttet och servera med grönsaker och potatissallad!
Publicerat den
24 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar