Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparrubbad rostbiff

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Går jättebra att äta som varm eller kall. Ät den som en del av en buffé eller som huvudrätt med potatissallad

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mortla alla kryddorna tillsammans och blanda med flingsaltet. Pepparkornen ska bli grovt krossade, inte finmalda.
  2. Gnid in köttet med kryddblandningen och låt stå någon timme.
  3. Arrangera grillen så att det blir tomt i mitten eller på ena sidan och tänd grillen. Har du gasolgrill så stäng av brännarna i mitten. Lägg på gallret då det ska vara riktigt hett innan köttet läggs på.
  4. Pensla försiktigt köttet med olja runt om och lägg det på grillen. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen och lägg på locket.
  5. Grilla köttet till önskad innertemperatur (60-62 grader för rosa kött och 68-70 grader för genomstekt) och räkna med 35-50 minuter total grilltid. Lyft upp det f ärdiggrillade köttet och svep in det i smörpapper och låt det vila 10 minuter innan det skärs upp. Skär upp köttet och servera med grönsaker och potatissallad!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.