Rådjursmedaljonger med gräddkokt purjolök och friterad selleri
Buffé nr 11 2008, sid 15
Instruktioner
- Ansa purjon, halvera och skär den i 1/2 cm stora bitar. Fräs den i 1 msk smör. Häll grädden över purjon och koka ihop 2–3 minuter. Smaka av med 1/2 tsk salt och 1/2 krm peppar.
- Smält sockret i en kastrull så att det blir mörkbrunt, häll på vin och vinäger. Koka ihop tills en tredjedel återstår. Skär smöret i tärningar och vispa ner några i taget. Såsen får inte koka, då skär den sig.
- Skala och skär sellerin i mycket tunna strimlor. Hetta upp oljan i en kastrull och fritera sellerin tills den har fått fin färg. Det går snabbt på slutet så var vaksam. Lyft upp den och låt rinna av på hushållspapper.
- Skär köttet i 8 skivor/medaljonger. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Grilla köttet i grillpanna, stekpanna eller utegrill, 3–4 minuter på varje sida.
- Värm purjolöken och såsen försiktigt. Servera med den friterade sellerin till rådjursmedaljongerna.
Publicerat den
24 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar