Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad entrecôte med krämig dressing med rostad vitlök

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En klassisk grillad entrecôte serverad tillsammans med en krämig dressing med rostad vitlök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Rosta potatisen tillsammans med vitlök, olja, salt och peppar i mitten av ugnen ca 30 minuter. Tag ut vitlöken efter ca 20 minuter och låt svalna.
  2. Ta loss och skala 4 klyftor. Gör vitlöksdressingen. Mixa vitlöken, ägg och vinäger slätt med en stavmixer. (Sila eventuellt genom sil för få majonnäsen helt slät och slippa bruna rostade bitar i dressingen.) Vispa droppvis in olja till en fast och krämig dressing. Smaka av med salt och peppar.
  3. Pensla köttet med olivolja och grilla precis till servering. Servera med vitlöksdressing, rostad potatis och grönsallad. Om du vill, dekorera med rostade vitlöksklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.