Den här krämiga goda risotton är gjord på risoni, som är pasta i risgrynsform.
Prova gärna med fetaost eller parmesan istället för getost.
Instruktioner
- Tänd grillen. Krossa kryddorna i en mortel och blanda med olja, gnid in fläsket med kryddblandningen.
- Grilla köttet på låg temperatur runt om så att det blir vacker yta, vänd några gånger. Grilla köttet till 65 grader och låt det vila innan det skärs upp i skivor.
- Koka risonin enl anvisning på paketet. Koka upp grädden och smula ner getosten. Tillsätt 1 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda grädde, getost och risoni.
- Skär ett kryss i tomaterna. Lägg dem i kokande vatten i cirka 10 sekunder. Skala dem och skär i klyftor.
- Skölj och ansa grönsakerna. Halvera körsbärstomaterna och skär övriga grönsaker i bitar. Råstek allt utom körsbärstomaterna krispigt i 1 msk olja. Tillsätt ½ tsk salt och 1 krm peppar och vänd ner alla grönsaker i risonin.
- Servera grönsaksrisonin med skivat kött, strö lite flingsalt på toppen.
Publicerat den
4 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gjorde pasta med fetaost istället för getost. Mycket uppskattat. Fläskytterfile är utmärkt att grilla. Hade egen marinad med timjan rosmarin vitlök och citronolja.