Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad halloumi med zucchini och aubergine GI

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Grillad eller stekt halloumi-ost är ett sanslöst bra tillbehör till alla typer av måltider. Här är den, tillsammans med zucchini och aubergine huvudingrediens i en delikat grillad anrättning. När det är fel säsong för utegrillning kan du lika gärna använda en grillpanna eller en vanlig stekpanna i järn. Receptet håller lågt GI, och är anpassat för två personer om du ska servera rätten som huvudrätt. Den räcker till många fler om den serveras som birätt till t.ex. stekt eller grillat kött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär zucchini, aubergine och halloumiost i centimetertjocka skivor. Gnid in skivorna med olivolja. Krydda auberginen med salt och timjan.
  2. Hetta upp en grillpanna, det går även bra med en stekpanna eller en utegrill. Grilla grönsakerna och osten.
  3. Tärna under tiden tomat och äpple och lägg i en vacker skål. Krydda med salt, peppar, vinäger, olja och skuren gräslök.
  4. Varva grillad aubergine, zucchini och halloumiost på ett uppläggningfat eller direkt på tallrikarna.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • compe 14 oktober 2008

    detta var gott och det var lätt att göra

  • misstoso 18 maj 2009

    Instämmer! Mycket gott och enkelt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.