Sötsalt lax med sesam- och vallmofrön som passar att laga även när man är många.
Instruktioner
- Kärna ur och finhacka chilin. Blanda samtliga ingredienser till marinaden. Lägg laxen i marinaden och låt marinera minst två timmar i kylskåpet före grillningen.
- Grilla laxbitarna på direkt värme ca 5 minuter per sida. Pensla med marinaden under grillningen. Strö sesam- och vallmofrön över de färdiggrillade laxbitarna.
- Grillad sötpotatis: Sätt ugnen på 200 grader. Skrubba och skär sötpotatisen i cm-stora skivor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Pensla potatisen med citronolivolja. Grilla på direkt värme tills de fått fin färg.
- Serveras nygrillade med en klick ananas- och chilismör (se annat recept).
Publicerat den
6 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
wow!! Vilken festrätt, helt fantastiskt gott!