Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sesam-, vallmo- och sojamarinerad lax med grillad sötpotatis

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sötsalt lax med sesam- och vallmofrön som passar att laga även när man är många.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda samtliga ingredienser till marinaden. Lägg laxen i marinaden och låt marinera minst två timmar i kylskåpet före grillningen.
  2. Grilla laxbitarna på direkt värme ca 5 minuter per sida. Pensla med marinaden under grillningen. Strö sesam- och vallmofrön över de färdiggrillade laxbitarna.
  3. Grillad sötpotatis: Sätt ugnen på 200 grader. Skrubba och skär sötpotatisen i cm-stora skivor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 minuter.
  4. Pensla potatisen med citronolivolja. Grilla på direkt värme tills de fått fin färg.
  5. Serveras nygrillade med en klick ananas- och chilismör (se annat recept).

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lahte 19 mars 2009

    wow!! Vilken festrätt, helt fantastiskt gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.