- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Detta är en enkel och mycket god rätt för underbara sommarkvällar och även för finbjudning.
Instruktioner
- 1. Blanda alla ingredienserna till limesmöret och ställ kallt.
2. Skala och tärna potatisen. Fördela tärningarna mitt på foliearken.
3. Strö över salt, gräslök och dill. Klicka ut smör/margarin över detta.
4. Vik ihop folien till 4st ordentligt förslutna paket.
5. Låt dessa ligga på grillen eller i ugnen ca 25-30min. och bakas.
6. Pensla laxfilen med olja och ringla över limesaften. Krydda med salt och vitpeppar.
7. Grilla laxen ca 5-8 minuter beroende på storlek.
- Servera laxen med limesmöret, potatisknyten, haricots verts och sparris.
Publicerat den
8 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gud så gott detta var, uppskattades av hela min familj
Ett av de godaste laxrecept jag någonsin har ätit, min familj instämmer till hundra procent. Det är ett under av ett orakel! Arne
Hej! En tanke kan vara att göra potatisknyten av förkokta potatisar i små tärningar i smördegsknyten med lite västerbottenost i samt lite olja, salt och grovmalen peppar på. Detta lät gott får prova.