Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad grön sparris med tryffelaioli

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Grillad grön sparris med tryffelaioli, pecorino samt citrontomater. Från TV4:s "Halv Åtta Hos Mig"

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tryffelaioli: Separera gulorna från äggen i en bunke (äggvitan kan användas till annat).
  2. Tillsätt senap samt pressa i 1 klyfta citron. Spara resten till tomaterna.
  3. Vispa kraftigt, tillsätt sedan medan du vispar kraftigt hela tiden oljan försiktigt försiktigt precis som man gör en majonnäs. Bara några droppar i taget så den inte spricker. När du tillsatt all olja skall den ha samma konsistens som en majonnäs.
  4. Tillsätt sedan tryffeloljan på samma sätt.
  5. Pressa sedan ner vitlöken och tillsätt salt och peppar.
  6. Avsluta med att röra ner crème fraiche.
  7. Citrontomater: Kärna ur tomaterna och finhacka dem i små små fyrkanter. Lägg i en skål och pressa sedan en halv citron över dem. Innan servering Nu är det dags att grilla sparrisen, på grillen eller i grillpanna.
  8. Skär bort ca 5-7 cm av roten på sparrisen. Alternativt böj sparrisen och låt sparrisen knäckas där den går över från mjuk till träig.
  9. Hetta upp pannan och lägg i sparrisen.
  10. Häll sedan på ganska rikligt med olivolja och salta samt peppra.
  11. Försök få fina grillränder på sparrisen då detta ser trevligt ut.
  12. Grilla i ca 5-6 minuter. De ska vara tuggmotstånd den får absolut inte bli mjuk.
  13. Servera den varma sparrisen i en snygg rad på tallrik ca 6-7 st per person.
  14. Hyvla över rikligt med pecorinoost och servera med tryffelaiolin och citrontomaterna.
  15. Smaklig spis!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • jebong 19 februari 2011

    Heder åt dig som anger källa!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.