Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad tonfisk med sardell och kaprissås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Härligt frisk sås till som verkligen lyfter fisken ytterligare en bit.

Ingredienser

Instruktioner

Skala vitlöksklyftan och stöt den med lite salt i en mortel. Blanda med sköljd och finhackad kapris, finhackade sardellfiléer, finhackad rosmarin, citronskal och saft, 4 msk olivolja och finhackad tomat. Hetta upp en grillpanna. Torka av tonfisken med hushållspapper och pensla med 1 msk olivolja. Salta och peppra. Bryn fisken på stark värme tills kotletterna är precis genomstekta. (Köttet ska vara ogenomskinligt.) Lägg upp fisken på tallrikar och ringla såsen över och runt om. Servera med bröd och en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.