Grillad ananas med vaniljglass och lönnsirap

Till godkännarna!! Detta recept är tänkt att grillas ute på kolgrill och man grillar så länge man känner för det, precis som när man grillar korv och kött. Det behöver bara få lite färg och bli varmt, inte mer.

Jättegod och enkel efterrätt.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: ananas

Ingredienser

4 skivor skalad ananas ca 2 cm tjocka
4 kulor vaniljglass
4 tsk lönnsirap

Garnering:
Citronmelissblad

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
566
Sparat:
10

Gör så här

Grilla ananasskivorna på bägge sidor i en kolgrill eller gasolgrill tills de är lagon grillade. Lägg dem därefter på 4 tallrikar. Lägg en kula glass i mitten på varje skiva, och ringla över lite lönnsirap.
Strimla gärna några citronmelissblad och strö över vid serveringen.

Naturligtvis kan man även grilla dem i ugnen, lägg dem då högst upp och en grilltemparatur på 275 grader 2-3 minuter på varje sida. De skall bara få lite, färg och bli varma. Ha koll så de inte bränns!

Tips!
Till ombyte kan man även ta honung i stället för lönnsirap.

LIKNANDE RECEPT

av Queenie
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av sajoh69
över 2 månader
av Marre73
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader