Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad fisk med rabarbersås och potatis med brynt smör

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Spännande med sötsyrlig rabarber till den grillade fisken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort eventuella ben i fisken och skär den i bitar. Salta. Skrubba potatisen väl och koka den i saltat vatten.
  2. Rabarbersås: Hacka löken och fräs den mjuk i olivolja. Skiva rabarbern och låt den fräsa med en stund. Tillsätt limeskal, -saft och honung. Låt koka i 5 minuter. Smaka av med finriven ingefära, eventuellt mer honung och salt. Låt svalna.
  3. Skär den nykokta potatisarna i bitar, skär gräslöken i bitar och blanda dem med spenaten. Bryn smöret i en kastrull tills det är ljusbrunt. Häll det över potatisen. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
  4. Pensla fiskbitarna med lite olja. Grilla dem först någon minut på köttsidan och sedan på skinnsidan. Peppra.
  5. Värm potatisen om den kallnat och servera den och rabarbersåsen till fisken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.