Italiensk mortadella och tryffelolja sätter smak på grillad fläskfilé.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°. Borsta potatisen, klyv och blanda med 1 msk olivolja, salt och peppar. Ugnsbaka dem ca 20 min.
- Putsa filén från hinnor. Skär ett cm-djupt snitt längs med. Fortsätt snittet som en spiral in i köttet så att filén kan vikas ut plant. Lägg över plast och banka lätt ut till en jämn platta. Täck köttet med mortadella och droppa över tryffelolja.
- Rulla ihop till en fast rulle och fäst med tandpetare.
- Skiva zucchinin, skär paprikan i bitar, halvera löken och blanda med 1 msk olja.
- Koka upp ingredienserna till skyn och ha den klar.
- Salta, peppra och grilla köttet och grönsakerna när grillen uppnått rätt temperatur. Passa noga och när filén har fått färg, slå in den i folie och låt den ligga kvar på grillen till innertemperatur 68°. Totala grilltiden blir 15–20 min.
- Låt köttet vila 10–15 min medan grönsakerna grillas färdigt. Blanda de grillade grönsakerna med den ugnsbakade potatisen, tomater och oliver.
- Skär filén i 8 bitar och servera den med tillbehören.
Publicerat den
1 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar