Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad fläskfilé med mortadella, grillade grönsaker och timjansky

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Italiensk mortadella och tryffelolja sätter smak på grillad fläskfilé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Borsta potatisen, klyv och blanda med 1 msk olivolja, salt och peppar. Ugnsbaka dem ca 20 min.
  2. Putsa filén från hinnor. Skär ett cm-djupt snitt längs med. Fortsätt snittet som en spiral in i köttet så att filén kan vikas ut plant. Lägg över plast och banka lätt ut till en jämn platta. Täck köttet med mortadella och droppa över tryffelolja.
  3. Rulla ihop till en fast rulle och fäst med tandpetare.
  4. Skiva zucchinin, skär paprikan i bitar, halvera löken och blanda med 1 msk olja.
  5. Koka upp ingredienserna till skyn och ha den klar.
  6. Salta, peppra och grilla köttet och grönsakerna när grillen uppnått rätt temperatur. Passa noga och när filén har fått färg, slå in den i folie och låt den ligga kvar på grillen till innertemperatur 68°. Totala grilltiden blir 15–20 min.
  7. Låt köttet vila 10–15 min medan grönsakerna grillas färdigt. Blanda de grillade grönsakerna med den ugnsbakade potatisen, tomater och oliver.
  8. Skär filén i 8 bitar och servera den med tillbehören.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.