Späda, skirt grön savojkål är ett smakrikt och lite annorlunda tillbehör. Filén kan självklart även stekas i ugnen.
Instruktioner
- Sätt ugn på 200 grader
om den ska stekas i ugnen.
- Riv skalet av citronen. Skaka och pressa vitlöken. Blanda skal och vitlök med mjöl, salt och peppar. Vänd filén i blandningen. Grilla filén 5-8 minuter på varje sida eller bryn runtom i smör i en stekpanna.
- Lägg köttet på en bit aluminiumfolie, ringla över oljan och gör ett tätt paket. Låt efterstekas på grillen 4-5 minuter eller mitt i ugnen 15-20 minuter. Kontrollera att köttsaften är genomskinlig. Låt vila några minuter innan den skärs upp.
- Sås:
Blanda ingredienserna med aprikoserna skurna i mindre bitar, i en tjockbottnad kastrull. Låt koka samman 10-15 minuter. Rör då och då. Mixa såsen slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Späd ev med vatten.
- Ansa och skär kålen i klyftor. Koka upp lättsaltat vatten. Låt koka 3-5 minuter. Låt rinna av ordentligt i durkslag.
Publicerat den
23 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar