Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad fläskfilé med solgul sås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Späda, skirt grön savojkål är ett smakrikt och lite annorlunda tillbehör. Filén kan självklart även stekas i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugn på 200 grader om den ska stekas i ugnen.
  2. Riv skalet av citronen. Skaka och pressa vitlöken. Blanda skal och vitlök med mjöl, salt och peppar. Vänd filén i blandningen. Grilla filén 5-8 minuter på varje sida eller bryn runtom i smör i en stekpanna.
  3. Lägg köttet på en bit aluminiumfolie, ringla över oljan och gör ett tätt paket. Låt efterstekas på grillen 4-5 minuter eller mitt i ugnen 15-20 minuter. Kontrollera att köttsaften är genomskinlig. Låt vila några minuter innan den skärs upp.
  4. Sås: Blanda ingredienserna med aprikoserna skurna i mindre bitar, i en tjockbottnad kastrull. Låt koka samman 10-15 minuter. Rör då och då. Mixa såsen slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Späd ev med vatten.
  5. Ansa och skär kålen i klyftor. Koka upp lättsaltat vatten. Låt koka 3-5 minuter. Låt rinna av ordentligt i durkslag.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.