Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad fläskkarré med ben, slungad färskpotatis och bbq-sås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Går utmärkt att förbereda. Tjocka bitar fläskkarré med ben köper du bäst i manuell köttdisk där de kan såga itu benen från ett stort helt stycke. Tjocka revbensspjäll som är sågade så att de går att skära i bitar blir också bra till det här receptet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i 6-8 cm tjocka skivor. Koka upp vatten, rökt salt och soja. Lägg i köttbitarna och koka upp. Skumma ytan noga. Låt köttet sjuda under lock ca 40 minuter. Låt dem svalna i kokspadet.
  2. Gör barbequesåsen: Skala och finhacka lök och vitlök. Stek löken under omrörning på medelvärme i olja så den blir mjuk.
  3. Tillsätt tomater, paprika, chilipulver, torkad chili, rökt salt, socker, vinäger, tomatpuré, senapspulver, worcestersås, sellerisalt och vatten. Låt koka på medelvärme ca 10 minuter. Häll upp i en skål med höga kanter och kör den med stavmixer till en slät sås. Eller kör den i matberedare/mixer till en sås. Låt den kallna.
  4. Koka potatisarna precis färdiga i kättsaltat vatten. Häll bort kokvattnet och låt dem ånga av.
  5. Strax före servering: värm potatisen i samma kastrull eller i en stekpanna med olja och senapsfrö på medelvärme ca 2 minuter. Blanda ner halverade sockerärter och salladslök i bitar och stek ytterligare ca 1 minut. Smaka av med salt.
  6. Ta upp de avsvalnade köttbitarna. Pensla dem med olja och grilla dem på väl utbrunnen grill tills de får färg på båda sidor och är genomvarma. Servera dem nygrillade med kall bbq-sås samt slungad potatis och sockerärtsblandning.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.