Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad fläskytterfilé med getost- och primörrisoni

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här krämiga goda risotton är gjord på risoni, som är pasta i risgrynsform. Prova gärna med fetaost eller parmesan istället för getost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tänd grillen. Krossa kryddorna i en mortel och blanda med olja, gnid in fläsket med kryddblandningen.
  2. Grilla köttet på låg temperatur runt om så att det blir vacker yta, vänd några gånger. Grilla köttet till 65 grader och låt det vila innan det skärs upp i skivor.
  3. Koka risonin enl anvisning på paketet. Koka upp grädden och smula ner getosten. Tillsätt 1 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda grädde, getost och risoni.
  4. Skär ett kryss i tomaterna. Lägg dem i kokande vatten i cirka 10 sekunder. Skala dem och skär i klyftor.
  5. Skölj och ansa grönsakerna. Halvera körsbärstomaterna och skär övriga grönsaker i bitar. Råstek allt utom körsbärstomaterna krispigt i 1 msk olja. Tillsätt ½ tsk salt och 1 krm peppar och vänd ner alla grönsaker i risonin.
  6. Servera grönsaksrisonin med skivat kött, strö lite flingsalt på toppen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • cjanstad 10 juli 2009

    Gjorde pasta med fetaost istället för getost. Mycket uppskattat. Fläskytterfile är utmärkt att grilla. Hade egen marinad med timjan rosmarin vitlök och citronolja.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.