- Serverar: 4 portioner
- Tid: 8 timmar
Skriv ut
Perfekt sätt att använda långkokskött till sommarens grillkvällar!
Instruktioner
- Lägg köttet i en ganska trång kastrull, häll på buljongen och vitlöksklyftorna. Buljongen ska täcka köttet. Koka upp och skumma av, och koka sedan i ca 2 timmar under lock. Köttet ska bli mycket mört, men inte falla isär. Ställ in kastrullen i kylen, och låt köttet ligga i minst fem timmar.
- Sedan är det dags för glaze:
- Blanda allt utom maizenan och koka upp. Sjud ett par minuter, och red sen av med maizenan. Sjud ett par minuter till, och låt sedan glazen svalna.
- Ta upp köttet ur den kalla buljongen, och skär det försiktigt i portionsbitar. Pensla med glaze, och grilla på medelvärme i ca 10-15 minuter. Pensla med mer glaze under tiden. Servera, gärna med en god potatissallad.
Publicerat den
13 april 2014
Liknande recept
Skriv kommentar