Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad gös med tabbouleh, vitlöksyoghurt och sötsur fänkål

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Grillat när det är som bäst – färsk fisk med massor med godsaker till. Börja med att laga tillbehören och grilla fisken precis innan ni ska äta. Gösen - 3.5 poäng portionen Fräsch fänkål smakar härligt till grillad fisk. - 0.5 poäng portionen Rostad vitlök ger en mjuk, härlig smak.- 2.5 poäng portionen Korngrynstabbouleh - Smakrik, örtig och härligt tuggig! 3 poäng portionen Totalt 9.5 poäng (viktväktare) för allt per portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gösen; börja grilla på skinnsidan i 2 min, vänd och grilla ytterligare 1 minut på köttsidan. Salta och peppra.
  2. Rostad vitlöksyoghurt; sätt ugnen på 200°. Halvera vitlökarna, ringla över olja, rosta dem mjuka i ugn 20–25 min. Låt vitlöken svalna och pressa ut köttet med fingrarna. Blanda med yoghurt med stavmixer eller gaffel. Salta och peppra.
  3. Korngrynstabbouleh; koka upp vattnet med buljongtärningen. Tillsätt korngrynen och koka enligt anvisning på förpackningen. Häll av buljongen och skölj korngrynen i kallt vatten.
  4. Kvarta tomaterna, skär bort kärnhuset och hacka tomatköttet. Strimla persilja, hacka dill.
  5. Skrubba citronen väl i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa juicen. Blanda grynen med övriga ingredienser.
  6. Sötsur fänkålssallad ; skär fänkålen tunt, gärna med mandolin. Blanda med citron, socker, salt och peppar. Blanda ner plockad dill vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.