Detta är ingen vardagsrätt utan en lyxig bjudrätt som kräver lite finess. Det går bra att förbereda både såsen och salladen.
Fisken däremot lagas till precis före servering.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär fisken i 4 tjocka skivor. Linda 2 baconskivor runt varje fiskfilé och fäst med tandpetare. Grilla fisken i grillpanna eller stek i stekpanna med olja ett par minuter på varje sida. Strö över flingsalt och svartpeppar. Lägg över fiskfiléerna i en smord ugnsform och stek färdigt i ugnen i 10-12 minuter.
- Hacka löken fint och fräs i lite smör utan att den tar färg. Tillsätt vin, fiskbuljong och koka tills hälften av vätskan återstår, det tar ca 10-15 minuter. Späd med vatten om såsen blir för tjock. Smaka av med salt och peppar. Såsen kan göras i förväg och värmas vid servering.
- Skiva champinjonerna och stek dem i smör i en stekpanna någon minut. Lägg i spenatbladen och blanda ihop. Strö över flingsalt och svartpeppar. Blandningen ska inte stekas länge, högst ett par minuter för att behålla sin spänstighet.
- Lägg upp fisken på en tallrik och häll över vitvinssås. Fördela salladen på tallriken.
Servera med pressad potatis.
Publicerat den
6 oktober 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Blev fantastiskt god kombination med fisk och bacon. Både till fest och vardags.