Att grilla kalvkött är ovanligt och festligt och marineringen är definitivt annorlunda, gjord på limesaft och honung. Därtill serverar du gratinerat vitlöksbröd - fräscht, knaprigt och mycket gott.
Instruktioner
- Lägg köttet på ett fat. Rör samman olja, limesaft och honung och häll det över köttskivorna. Vänd dem och låt dem marineras i rumstemperatur 1½-2 timmar. Dela zucchinin i halvor på längden.
- Skär baguetten i 12-16 tjocka skivor, nästan ända ner i botten. Rör samman matfett och kesella, pressa ner vitlöksklyftorna, tillsätt persilja och rör om väl. Fördela blandningen mellan brödskivorna och lägg brödet på ett ugnssäkert fat. Grädda brödet i 200 grader, ca 8 minuter, så att det blir knaprigt och fyllningen smälter.
- Grilla köttskivorna och zucchinin på grillgaller 4-5 minuter. Pensla med marineringsoljan under tiden. Salta och peppra köttet. Servera kalvschnitzeln med zucchinin och det varma vitlöksbrödet. En enkel tomatsallad är också gott till.
Publicerat den
17 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar