Som serveras med ljuvliga vårprimörer.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skrubba potatisen, skär vitlöken i halvor. Lägg potatis och vitlök i en ugnsfast form. Klicka över smör, salta och peppra.
- Baka i ugn i ca 35 minuter eller tills potatisarna är mjuka. Rör om någon gång under ugnsrostningen.
- Förväll spenaten och persilja i 30 sekunder i kokande lättsaltat vatten. Häll i durkslag och skölj i iskallt vatten. Krama ur vätskan och finhacka eller mixa spenaten och persiljan.
- Skär gräslöken fint, spara lite till garnering. Finhacka kapris och vitlök. Blanda kryddgrönt med crème fraiche, gräddfil, kapris och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp i en skål och toppa med lite gräslök.
- Grilla kycklingfiléerna på utegrill eller stek dem i en grillpanna tills de fått fin färg. Salta och peppra.
Stek klart i ugnen ca 15 minuter eller tills de är helt genomstekta.
- Ansa grönsakerna och dela blomkålen i buketter.
Sprita bondbönorna och förväll dem. Pilla ur ärterna ur det tunna ytterskalet.
- Koka resterande grönsaker i lättsaltat vatten.
Börja med att lägga i morötterna därefter blomkålen och sist rädisorna. Lägg upp grönsakerna i en skål.
- Servera den grillade kycklingen med ugnsbakad potatis och vitlök, örtsås och vårprimörer.
Publicerat den
6 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar