Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad kycklingspett med bbq sås.

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Prova att göra egen grillsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sås: Vispa samman ingredienserna i en liten kastrull och sjud 3-5 min. Låt kallna. Smaka av med salt.
  2. Skär varje kycklingfilé på längden i 3-4 remsor. Låt marineras i 3/4 av såsen ca 2 timmar.
  3. Trä upp kycklingen på spetten. Grilla 5-10 min, vänd några gånger under tiden och pensla med såsen mot slutet. Spetten kan också stekas i ugnen 250 grader grill 5-7 min. Vänd ett par gånger.
  4. Liquid smoke är en smaksättare som ger en spännande, rökig karaktär. Den brukar stå bland grillmarinaderna i butiken. Kan uteslutas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.