Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad laxfjäril med honung och citron och sås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 4 timmar 30 minuter
Skriv ut

De fjärilsstyckade laxfiléerna kan bytas ut mot 1-2 cm tjocka laxskivor. Öka då grilltiden med 1-2 min

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda honung, citron, vinäger och olja på ett djupt fat. Lägg laxen däri, och låt dem stå kallt i ett par timmar.
  2. Ta upp laxen och grilla dem på grillen eller i ugnen, ca 4 min på varje sida. Strö salt över fisken.
  3. Blanda créme fraiche med honung, citron, salt och gräslök.
  4. Servera såsen till laxen tillsammans med kokt potatis och en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Lofhaugen 19 juni 2011

    Det här ska vi äta idag. Men jag lägger till hackad dill i såsen och potatisen låter jag förkoka en stund och sen gå klart på i folie på grillen med olivolja, flingsalt och någon krydda. Gött!

  • miramamman 4 augusti 2011

    Vi grillade färsk och gravad lax med denna sås till idag, och det var JÄTTE gott. Såsen var fantastiskt god till fisken. Kan rekommendera grillad gravad lax, den blev underbar när man grillade den. Tyvärr hade jag inte tid att prova marinaden, men det ska jag göra nästa gång.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.