Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad laxfjäril med räksås och potatisrosor

 
Skriv ut

Underbar sås och god spritsad potatis med västerbottensost i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen till potatisrosorna. Pressa den i en skål och blanda med mjölk, mjukt smör och äggula. Blanda ner osten. Spritsa rosor på en plåt med bakplåtspapper. Så här långt kan du förbereda.
  2. Skala räkorna och hacka dem grovt. Spara ev några att garnera med. Blanda räkorna med sweet chilisås, crème fraiche och dill. Smaka av med salt och peppar. Koka haricots vertsen i lättsaltat vatten, ca 4 minuter. Låt dem rinna av i en sil. Gratinera potatisrosorna i mitten av ugnen, ca 10 minuter i 225 grader.
  3. Salta och peppra laxfjärilarna och grilla dem i en grillpanna, 3–4 minuter per sida. Servera med citronskiva och hackad dill, potatisrosor, räksås och haricots verts.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.