Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad laxsida med citron- och kaprissås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Det är lätt att grilla en hel laxsida på grillen, om den läggs på en plåt eller folie ovanpå gallret. Laxen ska vara lätt genomskinlig på ovansidan när den är klar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tänd grillen.
  2. Blanda samman alla ingredienser till kaprissåsen och skrapa och koka potatisen.
  3. Gnid in laxfilé med olivolja och salt och lägg den med skinsidan ner på en ugnsplåt eller folie som du kan ställa på grillen.
  4. Ställ plåten på den varma grillen och låt laxen steka 15-20 minuter tills den är precis klar.
  5. Innan potatisvattnet hälls av, låt rädisor och strimlade sockerärter koka med sista minuten. Häll av vattnet och vänd ner 1 msk smör för glansens skull.
  6. Servera laxen med primörer och kaprissås.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ChrisKat 23 november 2012

    Ettalldeles utmärkt recept på kaprissås!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.