Grillad laxsida med citron- och kaprissås

Det är lätt att grilla en hel laxsida på grillen, om den läggs på en plåt eller folie ovanpå gallret. Laxen ska vara lätt genomskinlig på ovansidan när den är klar.

Ingredienser

1½ kg laxfilé med skinnet kvar
2 tsk olivolja
1 msk flingsalt

Kaprissås.:
1½ dl grovhackad kapris
rivet skal av 1 citron
4 dl lätt creme fraiche
2 msk majonnäs
3/4 tsk salt
2 krm nymald peppar

Primörer:
1½ kg färskpotatis
400 g sockerärtor
2 knippor rädisor
1 msk smör

Betyg (1 röst)
Antal personer
8 st
Visningar:
7067
Sparat:
51

Gör så här

Tänd grillen.

Blanda samman alla ingredienser till kaprissåsen och skrapa och koka potatisen.

Gnid in laxfilé med olivolja och salt och lägg den med skinsidan ner på en ugnsplåt eller folie som du kan ställa på grillen.

Ställ plåten på den varma grillen och låt laxen steka 15-20 minuter tills den är precis klar.

Innan potatisvattnet hälls av, låt rädisor och strimlade sockerärter koka med sista minuten. Häll av vattnet och vänd ner 1 msk smör för glansens skull.

Servera laxen med primörer och kaprissås.
Dela

LIKNANDE RECEPT

av Fin
över 2 månader
av katta66
över 2 månader
av Emma2
över 2 månader
över 2 månader
av Queenie
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.