Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad laxsida med het ostsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lax är alltid gott och denna sås måste du pröva till, den är gudomlig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kärna ur och finhacka chilifrukten, blanda den med resten av ingredienserna till marinaden och häll ut den på en flat tallrik. Lägg laxen i marinaden med skinnsidan upp, låt ligga 2-3 timmar.
  2. Blanda ingredienserna till såsen, smaka av med salt, peppar och ev lite mer sambal oelek. Låt stå och dra medan laxen marinerar.
  3. Ta upp laxen ur marinaden, grilla med köttsidan ned på medelvärme i ca 5 minuter utan att bärnna vid. Vänd och eftergrilla med skinnet mot glöden. Pensla med marinaden. Pröva om fisken är färdig genom att försiktigt dela "fisklamellerna".
  4. Servera fisken med parmesansås, sallad, kokt färskpotatis och ev rödbetor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.