Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad marinerad hälleflundra med gräslöksaioli och västerbottenchips

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktigt lyxig rätt med smaker i harmoni.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pressa vitlöken och blanda med samtliga ingredienser till marinaden. Smörj in fisken och låt den ligga och dra åt sig kryddorna i ungefär 30 minuter. Grilla fisken på en kolgrill eller i en grillpanna, ca 2-3 minuter på varje sida.
  2. Gör din egen majonnäs eller använd färdig. Blanda med pressad vitlök, finhackad gräslök och smaka av med salt.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Riv Västerbottenosten grovt. Lägg osten i 8 glesa högar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda till den börjar få färg ca 5-10 minuter. Ställ åt sidan för att svalna.
  5. Skär tomaterna i skivor och strimla rödlöken fint. Blanda med rucola och balsamvinäger.
  6. Servera den nygrillade hälleflundran med tomatsallad, västerbottenchips och en klick gräslöksaioli.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.