En riktigt lyxig rätt med smaker i harmoni.
Instruktioner
- Pressa vitlöken och blanda med samtliga ingredienser till marinaden. Smörj in fisken och låt den ligga och dra åt sig kryddorna i ungefär 30 minuter. Grilla fisken på en kolgrill eller i en grillpanna, ca 2-3 minuter på varje sida.
- Gör din egen majonnäs eller använd färdig. Blanda med pressad vitlök, finhackad gräslök och smaka av med salt.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Riv Västerbottenosten grovt. Lägg osten i 8 glesa högar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda till den börjar få färg ca 5-10 minuter. Ställ åt sidan för att svalna.
- Skär tomaterna i skivor och strimla rödlöken fint. Blanda med rucola och balsamvinäger.
- Servera den nygrillade hälleflundran med tomatsallad, västerbottenchips och en klick gräslöksaioli.
Publicerat den
27 juli 2015
Liknande recept
Skriv kommentar