Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad oxfilé med lök- och senapsmarmelad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Spännande marmelad till....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och grovtärna löken. Fräs lök och vitlök mjuk på svag värme i ca 15 minuter. Salta och peppra. Strö över sockret och låt ”smälta” in i löken. Häll på vinäger, kycklingfond, 1 dl vatten och senapsfrö. Låt stå och puttra på svag värme i 5 minuter. Rör ut gurkmeja och senapspulver i resten av vattnet. Blanda ner i lökblandningen. Rör ner maizenaredningen och låt alltsammans småputtra i ytterligare 5 minuter. Låt svalna. Blanda i timjanen. Vill du ha mer timjanssmak så ta i lite mer. Pensla oxfilén med olja och krydda med salt och peppar. Grilla oxfilén runt om 6-8 min beroende på hur genomgrillad du vill ha köttet. Servera oxfilén tillsammans med marmeladen.
  2. Ugnsrostad potatis och en fräsch grönsallad är gott till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Scout 10 juli 2009

    Jag ser ingen timjan i receptet

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.