Om du inte hittar fina päron kan du byta ut dem mot äpplen eller persikor.
Instruktioner
- Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Låt kallna.
- Repa bladen från basilikan och mixa tillsammans med rostade pinjenötter, skalad vitlök och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
- Skär päronen i ca 1 cm tjocka skivor. Pensla dem med 1 msk olja. Grilla päronen på grill eller i grillpanna cirka 2 minuter per sida. Låt kallna.
- Fördela salladen på ett serveringsfat och lägg på de grillade päronen. Skiva osten och lägg den ovanpå. Droppa över lite av peston, servera resten till.
- Skär kycklingfiléerna i 2-3 cm breda remsor och trä upp dem på blötlagda spett. Pensla med 1 msk olja och krydda med salt och peppar. Grilla spetten runt om cirka 8 minuter tills kycklingen är helt genomstekt. Servera de varma spetten med salladen.
Publicerat den
23 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar