Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad päronsallad med pesto och grillade kycklingspett

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Om du inte hittar fina päron kan du byta ut dem mot äpplen eller persikor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Låt kallna.
  2. Repa bladen från basilikan och mixa tillsammans med rostade pinjenötter, skalad vitlök och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär päronen i ca 1 cm tjocka skivor. Pensla dem med 1 msk olja. Grilla päronen på grill eller i grillpanna cirka 2 minuter per sida. Låt kallna.
  4. Fördela salladen på ett serveringsfat och lägg på de grillade päronen. Skiva osten och lägg den ovanpå. Droppa över lite av peston, servera resten till.
  5. Skär kycklingfiléerna i 2-3 cm breda remsor och trä upp dem på blötlagda spett. Pensla med 1 msk olja och krydda med salt och peppar. Grilla spetten runt om cirka 8 minuter tills kycklingen är helt genomstekt. Servera de varma spetten med salladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.