Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad polenta med caponata

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Du som inte redan har provat att laga den här italienska majsgröten måste prova nu. Polenta är gott till rätter med mustiga tomatsåser och grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär auberginen i tärningar. Salta och lägg dem i ett durkslag cirka 30 minuter. Blanda runt och pressa ut vattnet med jämna mellanrum.
  2. Koka upp vatten och fond. Häll långsamt i polentagrynen under ständig omrörning.
  3. Sänk värmen och sjud polentagröten fem-tio minuter. Fortsätt att röra, gröten bränner lätt fast i bottnen. Koktiden kan variera beroende på om grynen är behandlade eller ej.
  4. Polentan ska kännas som en tjock mannagrynsgröt när den är färdig och det blir den ganska snabbt. Dra grytan från värmen och blanda ner vitlök och ost. Salta och peppra.
  5. Olja en form, ca 20x30 cm, och häll i polentan. Låt svalna och stelna. Skär grötkakan i ca 1½ cm tjocka bitar. Pensla med olivolja och stek i grilljärn eller vanligt stekjärn.
  6. Skölj bladsellerin och dela först på längden och sedan i småbitar. Skala och hacka löken och stek lätt i lite olivolja. Tärna tomaterna och tillsätt dem och tomatpurén till löken. Låt koka cirka tio minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner bladselleri, oliver, kapris och pinjenötter.
  7. Blanda ner vinäger och socker. Låt såsen koka på svag värme cirka 20 minuter. Stek auberginerna ljusbruna i olivolja i små portioner. Lägg auberginebitarna i grönsaksblandningen. Låt svalna och strö sedan över hackad basilika.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.