Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad romansallad med bacon och caesardressing

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Om du grillar salladen varsamt behåller den sin krispighet och blir fantastisk god i caesarsallad. En ny sommarfavorit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dressing: Vispa ihop äggulor, vinäger och senap. Häll ner olja i en tunn stråle under vispning till en tjock konsistens. Rör ner sardeller, vitlök och parmesan. Smaka av med peppar.
  2. Dela romansalladen på längden och ringla över olja. Salta och peppra. Grilla varsamt någon minut per sida, så att de inte blir brända. Salladen ska bli genomvarm men behålla en krispig mitt. Ringla olja på bröden och grilla gyllene. Grilla baconskivorna krispiga. Skär i mindre bitar.
  3. Lägg upp allt på ett serveringsfat. Hyvla över parmesanost. ringla på lite av dressingen och servera resten vid sidan om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.