Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad snabbgravad lax med saffranssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den sötsalta smaken på laxen passar bra till den lite syrliga saffranssåsen. Pastapaketen limmar ihop fint när de ligger en stund och blir på så sätt lätta att lyfta upp på tallriken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär laxen i fyra bitar. Blanda salt och socker och gnid in bitarna med blandningen. Låt laxen ligga och grava ca 20 minuter.
  2. Såsen: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olivolja ca 2 minuter. Tillsätt vitlök, tomatpuré, saffran, kycklingfond, vatten och vin och koka utan lock tills ca 3½ dl återstår.
  3. Sila buljongen och tillsätt grädde, salt, peppar och maizenaredning och koka såsen 1 minut. Smaka av den.
  4. Pastastrutarna: Koka upp vatten med salt och olja i en vid kastrull. Ansa salladslök, fänkål och sockerärter, Dela och kärna ur tomaterna.
  5. Blanchera grönsakerna efterhand i det kokande vattnet och ta upp dem med hålslev och låt rinna av. Lök och ärter kokas 1 minut, fänkålen 2 minuter. Skålla tomaterna ½ minut, dra av skalet och skär dem i klyftor. Håll grönsakerna varma.
  6. Använd grönsaksvattnet för att koka 2-3 lasagneplattor åt gången ca 4 minuter vardera. Ta upp med hålslev, låt rinna av och lägg två på varje tallrik. Fördela grönsakerna på lasagnen och forma strutar.
  7. Hetta upp en grillpanna. Torka bort saltet från laxbitarna, strö över svartpeppar och fänkålsfrö och grilla i het, lätt oljad panna ca 2 minuter per sida .
  8. Servera pastastrutarna med den grillade laxen och den heta saffransåsen

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.