Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad sparris- & färskpotatissallad med mandelvinägrett.

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Om du har tillgång till ramslök så strimla gärna ner några blad istället för vitlök. För att lyxa till det, tillsätt din favoritost tex fetaost. Från Gokväll.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg sparris och vitlök på ett fat, ringla över lite olja från tomaterna. Salta, peppra och grilla några minuter tills de fått fin färg och har kvar sitt tuggmotstånd. Blanda med potatis, tomater och vinägrett (nedan). Servera vitlöken till eller pressa ut klyftorna över salladen. Hacka mandel och blanda med senap och vinäger. Vispa i oljan försiktigt. Smaka av med salt och peppar. Stugvariant: Lägg samtliga ingredienser i en glasburk, skruva åt locket och skaka. som vanligt igen.
  2. Tips: om sparrissen är grov så skala nedre delen av stjälkarna som annars kan bli trådiga. Tips 2: Värm gärna potatisarna i en bit folie på grillen innan du blandar ihop salladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.