Från den nordafrikanska matkulturen kommer både heta och syrliga tillbehör. Den friska chermoulasåsen blir klockren till strömming.
369 kalorier per portion
Instruktioner
- Chermoula:
Plocka bladen från persiljan. Skala och grovhacka vitlöken. Pressa citronjuicen.
Mixa persilja, vitlök, citron, olja, salt och peppar i en stavmixer.
- Klipp loss ryggfenorna på strömmingarna. Salta och peppra och lägg ihop dem två och två med skinnsidan utåt.
Grilla fisken snabbt, någon minut per sida.
Lägg strömmingarna på ett fat, häll över 3 msk chermoula och marinera i 1 timme.
- Skölj och halvera tomaterna längs "midjan". Grilla dem mjuka med köttsidan nedåt.
- Servera strömmingarna i pitabröd med tomat, mangoldskott och resten av chermoulan.
Publicerat den
7 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar