Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad strömming i pitabröd och chermoula

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Från den nordafrikanska matkulturen kommer både heta och syrliga tillbehör. Den friska chermoulasåsen blir klockren till strömming. 369 kalorier per portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chermoula: Plocka bladen från persiljan. Skala och grovhacka vitlöken. Pressa citronjuicen. Mixa persilja, vitlök, citron, olja, salt och peppar i en stavmixer.
  2. Klipp loss ryggfenorna på strömmingarna. Salta och peppra och lägg ihop dem två och två med skinnsidan utåt. Grilla fisken snabbt, någon minut per sida. Lägg strömmingarna på ett fat, häll över 3 msk chermoula och marinera i 1 timme.
  3. Skölj och halvera tomaterna längs "midjan". Grilla dem mjuka med köttsidan nedåt.
  4. Servera strömmingarna i pitabröd med tomat, mangoldskott och resten av chermoulan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.