Tonfisk som sommarlunch på grillen är verkligen mat i bjudklass.
Instruktioner
- Sardellvinägrett: Hacka sardeller, kapris, skalad röd- och vitlök samt rosmarin. Blanda hacket med vinäger, olja, salt och peppar.
- Krutonger: Riv eller skär brödet i ca 2 cm stora bitar. Hetta upp oljan i en stekpanna tillsammans med skalad vitlöksklyfta och rosmarin. Stek brödtärningarna tills de fått gyllene färg och är knapriga. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
- Sallad: Kärna ur och skär paprikan i 8 bitar. Kärna ur och skär persikorna i 6 klyftor vardera. Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Vänd grönsaker och frukt i olja. Grilla runt om ca 5 minuter.
- Blanda det grillade med salladsblad och krutonger.
- Tonfisk: Pensla tonfisken med olja. Krydda med salt och peppar. Grilla fisken på hög värme ca 2 minuter på varje sida till 50 graders innertemperatur. Fisken ska fortfarande vara rosa i mitten.
- Fördela salladen på 4 tallrikar. Lägg på parmaskinkan och ringla över vinägretten. Servera den nygrillade fisken till.
- Fråga efter den gulfenade tonfisken i fiskaffären. Läs mer på wwf.se
Publicerat den
25 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar