Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad tonfisk med persikosallad, sardellvinägrett och krutonger

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tonfisk som sommarlunch på grillen är verkligen mat i bjudklass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sardellvinägrett: Hacka sardeller, kapris, skalad röd- och vitlök samt rosmarin. Blanda hacket med vinäger, olja, salt och peppar.
  2. Krutonger: Riv eller skär brödet i ca 2 cm stora bitar. Hetta upp oljan i en stekpanna tillsammans med skalad vitlöksklyfta och rosmarin. Stek brödtärningarna tills de fått gyllene färg och är knapriga. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Sallad: Kärna ur och skär paprikan i 8 bitar. Kärna ur och skär persikorna i 6 klyftor vardera. Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Vänd grönsaker och frukt i olja. Grilla runt om ca 5 minuter.
  4. Blanda det grillade med salladsblad och krutonger.
  5. Tonfisk: Pensla tonfisken med olja. Krydda med salt och peppar. Grilla fisken på hög värme ca 2 minuter på varje sida till 50 graders innertemperatur. Fisken ska fortfarande vara rosa i mitten.
  6. Fördela salladen på 4 tallrikar. Lägg på parmaskinkan och ringla över vinägretten. Servera den nygrillade fisken till.
  7. Fråga efter den gulfenade tonfisken i fiskaffären. Läs mer på wwf.se

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.