Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad whiskymarinerad fläskfile

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Underbart god marinad som ger en viss rökighet till fläskfilen och en mustig smak.

Ingredienser

Instruktioner

Putsa fläskfilen och skär den i 2-3 cm stora skivor. Rör ihop whisky, mango chutney, grillolja, vitlök, salt och peppar i en rostfri bunke. Tillsätt till sist öl under vispning. Lägg i köttbitarna och rör om så att allt kött kommer i kontakt med marinaden. Täck skålen med plastfolie och ställ in i kylen 4-6 timmar. När marineringen är färdig, häll köttbitarna i ett durkslag och låt marinaden rinna av. Grilla över träkol, pensla köttbitarna med grillolja under grillningen. Servera omedelbart, gärna tillsammans med klyftpotatis och coleslaw.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • kristofer 25 juli 2009

    det var en kanon rätt på herrmiddagen men det blev mer whisky en så. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.