Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillade räkor och havskräftor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Chili- och vitlöksolja skall hällas över skaldjuren efter att man har grillat dem. Gott till är att servera skivad baguette att doppa i oljan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm olivoljan i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och lägg ner spansk peppar, vitlök och citrongräs. Låt fräsa under omrörning. Låt olja svalna. Salta.
  2. Trä räkorna på blötlagda dubbla träspett och grilla dem några minuter per sida.
  3. Lägg havskräftorna på en skärbräda. Stick med en kockkniv genom huvudet och framåt. Vänd kräftorna och dela stjärten. Grilla halvorna någon minut per sida.
  4. Lägg upp kräftor och räkor på ett serveringsfat och häll över chili- och vitlöksoljan. Servera med skivad baguette att doppa i oljan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.