Ett underbart sätt att avnjuta grönsaker, grillade tills de är mjuka och serverade med en härlig citrus- och chilidressing.
Instruktioner
- Skala och halvera sötpotatisen, skiva halvorna tunt. Skiva zucchinin tunt på längden. Ansa och kärna ur paprikan och skär den i 2 cm strimlor. Halvera auberginen och skiva halvorna tunt.
- Hetta upp en grillpanna av teflon eller en kolgrill. Pensla grillpannan med olivolja. Sötpotatisen behöver grillas ca 5 minuter på varje sida tills den är mjuk och gyllene. Grilla paprikan 3 minuter på varje sida och aubergine och zucchini 2 minuter på varje sida. Grönsakerna ska vara mjuka men fortfarande ha en fast kärna. Lägg de grillade grönsakerna i en skål.
- Blanda jungfruolivolja, chili, vitlök och citronsaft i en skål.
- Blanda myntabladen med grönsakerna och lägg upp på fat. Droppa över dressingen och servera.
Publicerat den
16 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar