Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillade chiligrönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett underbart sätt att avnjuta grönsaker, grillade tills de är mjuka och serverade med en härlig citrus- och chilidressing.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och halvera sötpotatisen, skiva halvorna tunt. Skiva zucchinin tunt på längden. Ansa och kärna ur paprikan och skär den i 2 cm strimlor. Halvera auberginen och skiva halvorna tunt.
  2. Hetta upp en grillpanna av teflon eller en kolgrill. Pensla grillpannan med olivolja. Sötpotatisen behöver grillas ca 5 minuter på varje sida tills den är mjuk och gyllene. Grilla paprikan 3 minuter på varje sida och aubergine och zucchini 2 minuter på varje sida. Grönsakerna ska vara mjuka men fortfarande ha en fast kärna. Lägg de grillade grönsakerna i en skål.
  3. Blanda jungfruolivolja, chili, vitlök och citronsaft i en skål.
  4. Blanda myntabladen med grönsakerna och lägg upp på fat. Droppa över dressingen och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.