Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillade fyllda fläskkotletter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dröm dig bort till Italien med dessa saftiga och otroligt goda fläskkotletter som serveras med grillad tomat med örter och friterade bondbönor. Grillat när det är som godast!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tänd grillen. För att få en ficka för fyllningen, putsa först köttet och skär sedan ett snitt längs med som delar köttet på mitten. Salta och peppra kotletterna inuti och på båda sidor. Grovhacka lök, oliver, salami och rosmarin i en mixer eller i en matberedare.
  2. Pensla kotletterna med olivolja inuti och runtom. Snitta fettranden och fördela fyllningen i kotletterna. Fäst samman med en tandpetare. Grilla kotletterna på hög värme på båda sidor i 1 minut och sedan på låg värme i ytterligare ca 2 minuter på varje sida. Låt kotletterna vila i några minuter på ett fat övertäckt med folie.
  3. Grillade tomater: Skölj, torka av och dela tomaterna. Låt fästet sitta kvar om du använder kvisttomater. Pensla snittytan med olivolja, salta och peppra och strö över de hackade kryddorna. Tryck försiktigt med en sked eller med handflatan så att kryddorna fastnar. Placera tomaterna på grillen med snittytan uppåt, grilla dem i några minuter. Vänd sedan tomaterna och grilla dem med snittytan nedåt i ca 6-8 minuter eller tills de fått rejäl grillyta. Pensla med lite olivolja, strö över lite extra salt och kryddor om det behövs.
  4. Bondbönor: Förväll bönorna i kokande vatten ca 1 minut. Spola av med kallt vatten och låt dem rinna av. Skala bort hinnan runt bönan. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Tillsätt bönor, vitlök och peperoncino (peperoncinon tas upp och kastas efter 1 minut). Strö över salt och fritera bönorna i 2-3 minuter. Ta upp bönorna och låt dem snabbt rinna av på ett hushållspapper. Servera med överströdda parmesanflagor.
  5. Servera fläskkotletterna med de grillade tomaterna och friterade bondbönor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.