Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillade pilgrimsmusslor med lufttorkad skinka och basilikaolja

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Musslor, skinka och örtoljan kan även serveras till tunn spagetti, capellini.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop eller mixa alla ingredienser till basilikaoljan.
  2. Tina pilgrimsmusslorna om de är frysta. Torka dem torra, salta, peppra och pensla dem med olja. Halstra över glöd eller grilla i varm stekpanna eller på grill tills de precis är genomvarma, 1-2 minuter per sida. Dela skinkbitarna och stek dem i torr stekpanna eller grilla dem tills de blivit lite knapriga.
  3. Rosta eller smörstek baguette skivorna. Lägg en skiva skinka och en mussla på varje och ringla över basilikaoljan.
  4. Servera som entrérätt eller cocktailtilltugg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.