Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillade räkor med myntapesto

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här fina kontrasten mellan cayennekryddade räkor och en mild pesto gjord på mynta, persilja, pinjenötter och nyriven parmesanost är ett måste på bordet. Det går även bra att byta ut räkorna mot kräftstjärtar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala räkorna men låt stjärten sitta kvar. Snitta räkan på mitten för att komma åt att rensa. Trä upp räkorna på fyra blötlagda trägrillspett. Salta och krydda runtom.
  2. Mixa alla ingredienser till myntapeston i en matberedare, så att den blir slät. Smaka av med salt och peppar.
  3. Grilla räkorna på grill eller i en stekpanna på spisen. Räkorna är klara när skalet börjar bli rött och köttet är vitt. Lägg lite dubbelvikt aluminiumfolie under för att undvika att grillspetten börjar brinna på grillen.
  4. Servera räkspetten med den goda myntapeston.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.