Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillade revben med tomatsalsa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Perfekt för grillen en vardagkväll.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och dela revbenen i lagom stora bitar. Skär löken i klyftor. Lägg revbenen i en gryta tillsammans med vatten, lök, tomatpurén och buljongtärningen. Låt detta koka i ca 15 minuter. Häll av vattnet och låt det svalna.
  2. Tomatsalsa: Hacka tomaterna grovt. Finhacka vitlök, scharlottenlök och chili, (om man önskar salsan lite mildare tar man bort kärnorna i chilin). Rosta pinjenötterna i en torr panna. Värm upp en god olivolja i en kastrull. Lägg i scharlottenlöken, vitlöken och chilin, bränn av detta utan att det tar färg. Slå på tomaterna och dom rostade pinjenötterna. Slå på vinet, balsamvinägern och den flytande honungen. Låt koka ihop till lagom konsistens. (glöm inte att en god sås reder sig själv).
  3. Lägg dom svala revbenen på grillen och använd glazén efter behag.
  4. Servera med en god grönsallad, komplettera gärna med lite olika sorters bönor.
  5. Smaklig spis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.