Grillade spareribs

Fungerar perfekt även med tjocka revben som man skär ned i mindre bitar.

Ingredienser

3 kg revbensspjäll

Marinad:
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 dl tomatpuré
1 dl vatten
½ dl brun farin
2 msk vinäger
2 msk senap
1 tsk svartpeppar
3 krm cayennepeppar
2 tsk salt

Betyg (0 röster)
Antal personer
8-10
Visningar:
2053
Sparat:
9

Gör så här

Skär revbensspjället i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda lökhacket med övriga ingredienser, förutom saltet.

Lägg revbensbitarna i en form och pensla dem med marinaden. Täck formen. Låt stå kallt i kylskåp ca 2 timmar. Salta.

Grilla revbensspjällen över utegrill eller i övre delen av ugnen i 250°C, med grill ca 20 minuter. Vänd efter halva tiden.

Servera t ex med pumpapaj, bakad potatis och en blandad sallad.

LIKNANDE RECEPT

Spareribs recept
över 2 månader
över 2 månader
av MrsC
över 2 månader
av MrsC
över 2 månader
över 2 månader
av Linn_Z
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.