Äppelpaj med söta smulor, smak av grillat och len kanelyoghurt eller kanske en god fjällvaniljssås.
Instruktioner
- Grillat äpple:
Kärna ur och dela äpplena i stora klyftor. Lägg dem på grillen eller i grillpanna och grilla gyllenbruna runt om. Flytta över äppelklyftorna i en skål och ringla över honung och kanel.
- Smulpajssmulor:
Blanda smör, socker, mjöl och vaniljsocker till en smulig deg i en bunke. Lägg smulorna i ett paket av aluminiumfolie och sätt ihop knytet som en säck, lämna ett öppet hål som skorsten. Lägg knytet på grillen i ca 10–15 minuter. Du kan också grädda smulorna gyllenbruna på bakplåtspapper i ugn i 175°C, ca 10 minuter. Vänd gärna efter halva tiden med en stekspade så de blir jämt gräddade. Låt smulorna svalna.
- Kanelyoghurt:
Blanda alla ingredienser i en skål och servera till de grillade äpplena samt smulpajssmulor.
- Fjällvaniljsås:
Vispa grädden och blanda ihop alla ingredienser. Servera såsen till de grillade äpplena.
Publicerat den
1 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar