Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillat äpple med kanelyoghurt och smulpajssmulor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Äppelpaj med söta smulor, smak av grillat och len kanelyoghurt eller kanske en god fjällvaniljssås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grillat äpple: Kärna ur och dela äpplena i stora klyftor. Lägg dem på grillen eller i grillpanna och grilla gyllenbruna runt om. Flytta över äppelklyftorna i en skål och ringla över honung och kanel.
  2. Smulpajssmulor: Blanda smör, socker, mjöl och vaniljsocker till en smulig deg i en bunke. Lägg smulorna i ett paket av aluminiumfolie och sätt ihop knytet som en säck, lämna ett öppet hål som skorsten. Lägg knytet på grillen i ca 10–15 minuter. Du kan också grädda smulorna gyllenbruna på bakplåtspapper i ugn i 175°C, ca 10 minuter. Vänd gärna efter halva tiden med en stekspade så de blir jämt gräddade. Låt smulorna svalna.
  3. Kanelyoghurt: Blanda alla ingredienser i en skål och servera till de grillade äpplena samt smulpajssmulor.
  4. Fjällvaniljsås: Vispa grädden och blanda ihop alla ingredienser. Servera såsen till de grillade äpplena.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.