Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillat högrev

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Den kan vara lite för stark för små barn

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1 Lägg köttet i en stor gryta och häll på vattnet, fyll ev på lite till om vattnet inte täcker (lite av köttet kan sticka upp över ytan). Tillsätt buljongtärning, tomatpuré, soja, vitlök i skivor och sambal olek, om man vill. Krydda efter eget tycke och smak med Original Creole Seasoning eller grillkrydda, lökpulver och salvia. Koka upp och låt sedan puttra på svag värme under lock i ca 2 timmar. Ta upp köttet och låt svalna. Lägg sedan in köttet i kylen till nästa dag, gärna under lite press så behåller den formen bättre.
  2. Tips: På slutet av koket ”dra” lite med ett par gafflar i köttet för att se om det började falla isär och är mört.
  3. Dag 2 Rör ihop ingredienserna till glazen och smaka av med kryddorna. Ta fram köttet 30 min innan grillningen. Plocka upp rosmarinkvistarna ur glazen. Skär köttet i tjocka skivor, ca 2 cm. Grilla sedan i 3-4 minuter. Ta upp köttet på ett fat och pensla med glazen på båda sidor. Lägg tillbaka köttet på grillen och låt ligga i någon minut – passa så det inte bränns!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Arakamandar 21 juli 2016

    Smakade jättegott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.