Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillat plockspett

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Detta grillade jag nu i kväll, jättegott. Ingredienserna lade jag i skålar så man kunde trä på det man vill ha! Mycket uppskattat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
  2. Ta ut det kött - korv - kyckling ur kylskåpet. Skall vid grillning vara rumstempererat. Lägg grillspetten i vatten, helst 1 tim, så brinner de inte upp.
  3. Förbered alla tillbehör till maten, potatis, sallad o.d. Ta fram tallrikar, bestick m.m.
  4. Spett: Tärna i 3x3 cm stora bitar.
  5. Ansa grönsaker/rotfrukter och skär i bitar och lägg i skålar.
  6. Lägg kött - kyckling - korv eller vad ni har i olika skålar.
  7. Baconen brukar ungarna trä ex. kött - bacon, majs, upp med baconskivan, kyckling, alltså omlått - !
  8. Pensla med matolja och peppra.
  9. Grilla 2-5 min på alla fyra sidorna tills köttet fått fin färg och beroende på hur genom­stekt man vill ha köttet. Finare kött grillas kortare tid. Testa med att titta mellan kött och grönsak.
  10. Smaka av med salt. Låt vila i 5 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.