Detta grillade jag nu i kväll, jättegott. Ingredienserna lade jag i skålar så man kunde trä på det man vill ha!
Mycket uppskattat.
Instruktioner
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
- Ta ut det kött - korv - kyckling ur kylskåpet. Skall vid grillning vara rumstempererat. Lägg grillspetten i vatten, helst 1 tim, så brinner de inte upp.
- Förbered alla tillbehör till maten, potatis, sallad o.d. Ta fram tallrikar, bestick m.m.
- Spett: Tärna i 3x3 cm stora bitar.
- Ansa grönsaker/rotfrukter och skär i bitar och lägg i skålar.
- Lägg kött - kyckling - korv eller vad ni har i olika skålar.
- Baconen brukar ungarna trä ex. kött - bacon, majs, upp med baconskivan, kyckling, alltså omlått - !
- Pensla med matolja och peppra.
- Grilla 2-5 min på alla fyra sidorna tills köttet fått fin färg och beroende på hur genomstekt man vill ha köttet. Finare kött grillas kortare tid. Testa med att titta mellan kött och grönsak.
- Smaka av med salt. Låt vila i 5 min.
Publicerat den
23 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar