Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillat sidfläsk

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Annorlunda och gott på grillen...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sidfläsket tillagas i ugnen i 3 timmar före grillningen. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Snitta svålen så att det blir ett rutmönster. Blanda citronskal, olivolja, salt och svartpeppar i en skål. Gnid in köttet med blandningen och lägg det i en ugnssäker form.
  3. Tillaga i ugn i 3-4 timmar. När man sticker i köttet med en gaffel ska den lossna lätt. Hit kan man med fördel förbereda dagen före.
  4. Skär det avsvalnade köttet i bitar. Grilla hastigt så det får fina grillränder och blir varmt.
  5. Skär upp i lagom tjocka skivor och servera med t.ex. "Ugnsstekt potatis" och en god grillsås och en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.