Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad kyckling med mos

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Tänk stort när du lagar mat. Grillad kyckling håller sig utmärkt i kylen i tre dagar och kan med lite kärlek bli basen i en pastarätt eller sallad senare i veckan. Koka upp skrovet samtidigt som du tillagar maten – så har du en perfekt bas för soppa. Jag använde tre hela kycklingar som jag styckade till lårbitar respektive filéer. För att spara på energin grillade jag kycklingfiléerna först, sen fick lårbitarna åka på solsemester a la AGA. Potatismoset, som också håller sig väl i kylen, var en rest från dagen innan. Vips blev det en hel måltid klar till en annan dag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Filea kycklingen och dela lårbitarna. Spara kycklingskrovet. (På skanemat.se kan du läsa hur man filear kyckling.) Marinera kycklingen i en plastpåse.
  2. Använd en glasskopa till att forma bollar av potatismoset och lägg i en smörjd form. Baka i ugnen på 200 grader. Stek kycklingfiléerna, två åt gången, i en stekpanna. Lägg över i en ugnsform tillsammans med salviakvistarna och vitlöken.
  3. Häll över fettet från pannan. Stoppa in formen i ugnen tillsammans med potatismoset och baka 20 minuter. Sätt ugnen på grill. Eller, om du har en AGA-spis, flytta formen med potatismos till grillugnen. Ta ut kycklingen, häll av skyn i en liten kastrull och red med 2 msk vetemjöl, kokt vatten och buljongtärningar. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera kycklingfiléerna skurna i skivor, potatisbollar och sås samt gärna vitlöksfrästa bönor, sallad eller ratatouille.
  5. Lite överkurs: Gör egen buljong till såsen. Efter att ha fileat kycklingarna, lägg skrovet i en djup kastrull tillsammans med lagerblad, en delad lök eller purjolök, en skuren selleri, några kvistar salvia och täck med vatten. Låt koka under tiden du tillagar kycklingen. Spadet blir då en buljong till såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.