Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillmarinerade revbensspjäll

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Revbensspjället blir fantastiskt mört när det är förkokt och det är en sak man gör dagen innan! När det är dags för grillfesten grillas det helt enkelt med en god kryddig grillmarinad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg revbensspjället, ev halverat, i en gryta med kokande, saltat vatten, morot, lök, lagerblad, tomat. Koka sakta 1 ½ tim tills köttet börjar lossna från benet. Dra grytan från spisen och låt köttet ligga i ytterligare 30 min med locket på. Ta upp, låt det svalna och skär loss benen från varandra.
  2. Rör ihop marinaden. Lägg benen med marinaden i en plastpåse minst 1 timme och gärna till nästa dag.
  3. Ta upp dem, salta lätt och grilla ca 4 min på var sida. Pensla även lite under grillningen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • dolores 9 juni 2011

    Mycket bra, hade tunna spjäll så koktiden blev något kortare ( 30-40 min) , med en bulgur och lite "kladd".....bra!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.